yaprak-sarmasi-tarifi
Zetyinyağlı Yaprak Sarması

Yaprak Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Saat

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Bayramlarda,özel günler de bile yaptığımız yaprak sarması tarifini paylaşıcaz bugün sizlerle.Şimdi yaprak sarmamız nasıl hazırlanır öğrenelim.

Malzemeler

  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar zeytinyağı

İç Harcı için

  • 2 adet soğan
  • 1.5 bardak pirinç
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 1 kaşık salça
  • Yeteri kadar pul biber
  • Yeteri kadar kara biber
  • Yeteri kadar kimyon
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir miktar nane
  • 2 kaşık çiçek yağ

Yaprak Sarması Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak salamura olan yapraklarımızı sıcak suda biraz bekletiyoruz.Sonra yapraklarımızı yıkıyoruz ve süzüyoruz.Soğanlarımızı iyice kıyıyoruz bir kabın içine ve üzerine zeytinyağımızı döküyoruz.Pirinçlerimizi iyice yıkıyoruz ve kabın içerisine ekliyoruz.Pul biberimizi,kara biberimizi,kimyonumuzu ve tuzumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Maydanozlarımızı ince ince kıyıyoruz ve kabımızın içine ekliyoruz.1 kaşık salçamızı da ekler iyice karıştırırız.
  2. Ve sıra geldi yaprağımıza.Yaprağımızı tamamen yayıyoruz.Yaprağımızın geniş olan kısmına harcımızdan bir miktar koyuyoruz ve yaprağımızın sağ ve sol kanatlarını içe doğru katlıyoruz.Kenarlarını da yaprağın içine aldıktan sonra rulo şekline gelecek şekilde sarıyoruz.Sarmalarımızı tencereye diziyoruz ve üzerlerine limon dilimlerini yuvarlak biçimde kesip koyuyoruz.Birazda zeytinyağı dökeriz. Sarmalarımızın üzerine 1-2 parmak geçicek şekilde sıcak su doldururuz ve ocağa koyarız.

Not

Sarmalarımızın yapımı bittiğine göre afiyet olsun size.

CEVAP VER