Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Cheesecake sevenlerin ama bir türlü istediği lezzeti bulamayanların, kısacası çok lezzetli vişneli cheesecake tarifi ile karşınızdayız.Bu vişneli cheesecake tarifi ile dışarda bulamayacağınız mükemmel lezzeti yakalayacaksınız.

Tabanı için Malzemeler

  • 1,5 paket yulaflı büsküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için Malzemeler

  • 400 gr. labne peynir
  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu için Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne (dondurulmuşta olabilir)
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

  1. Önce vişneli cheesecake’in tabanını hazırlamakla başlıyoruz.Tereyağını eritiyoruz, o sırada büsküvileri rondodan geçiriyoruz.Tereyağını soğutup büsküvilerin üzerine ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ben vişneli cheesecakei hazırlarken kelepçeli kek kalıbı kullanıyorum.Kek kalıbının tabanına büsküvili karışımı bastırarak yayıyoruz.
  3. Ardından kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Sonra kek kalıbına döküyoruz.Bu şekilde fırında 180 derece de yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. Daha sonra sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz.Vişne suyu ve şekeri ocakta kaynatmaya başlıyoruz.Ardından vişnelerimizi içerisine atıp biraz daha kaynatıyoruz.Son olarak nişastayı ekleyip kıvam alana kadar bekliyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız vişneli cheesecake’imizin üzerine gezdiriyoruz.

Not

Biraz zahmetli görünse de vişneli cheesecake tarifini hazırladıktan sonra emeğinize değecektir.Afiyet olsun.

CEVAP VER