Vegan Kek Tarifi
Vegan Kek Tarifi

Vegan Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Süt ve yumurta kullanılmadan yapılan vegan kek, pratik olmasının yanında sağlıklı ve ağız tadınıza hitap ediyor.

Malzemeler

  • 500 ml soya sütü (tatlandırılmış)
  • 2 çay kaşığı elma sirkesi
  • 360 gram sade un
  • 50 gram mısır unu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Soda 1 çay kaşığı bikarbonat
  • 450 gram pudra şekeri
  • 160 ml ayçiçek yağı
  • 4 çay kaşığı sıvı vanilya

Vegan Kek Yapılışı

  1. Büyük ve çukur bir kasenin içine un, mısır unu, kabartma tozu, bikarbonatı elekten geçirerek karıştırın ardından şekeri ekleyin.
  2. Başka bir cam kasenin içinde sirke ve soya sütünü karıştırarak birbirine yedirin. Soya sütü ve sirke karışımının yavaşça yoğun bir kıvama gelmesi gerekiyor. Ayçiçek yağı ile vanilyayı yoğun kıvama gelmiş sütün içine yine karıştırarak yavaşça yedirin.
  3. Hazırladığınız unlu karışımın ortasını açın, içine sıvı karışımı koyun ve içinde topaklar kalmayana dek yavaşça karıştırın.
  4. Hazırladığınız kek karışımını 30-40 dakika boyunca 180° C’de önceden ısıtılmış fırında pişirin. 30 dakika sonra keki kontrol edebilirsiniz. Öncesinde fırın kapağını açmayın. 30 dakika sonra kekin ortasına bir kürdan yahut bir kibrit çöpü batırarak piştiğini kontrol edin. Kekiniz piştiyse 15 dakika boyunca kalıptan çıkarmadan dinlenmeye bırakın.

Not

Arzu ederseniz üzerini hindistan cevizi yahut pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

CEVAP VER