Uskumru Balığı Pilakisi Tarifi
Uskumru Balığı Pilakisi Tarifi

Uskumru Balığı Pilakisi Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Çok kolay ve lezzetli olan uskumru balığı pilakisi bugün sofralarınızı renklendirecek. Hemen uskumru balığı pilakisi tarifimizin nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 kilo uskumru
  • 1 tane limon
  • 4 tane soğan
  • 1.5 çay bardağı ile çiçek yağ
  • 1 demet kadar maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kırmızı biber
  • Yeteri kadar karabiber

Uskumru Balığı Pilakisi Tarifinin Yapılışı

  1. Balıklarımızın içini ve kılçığını temizliyoruz. Soğanlarımızı soyup güzelce ince ince doğruyoruz. Maydanozlarımızı güzelce yıkayıp kıyıyoruz.
  2. Tavamıza yağımızı koyup soğanlarımızı kavuruyoruz. Soğanlarımız kavrulunca baharatlarımızı ve maydanozumuzu da ilave ediyoruz. Fırın tepsimizin içine bir sıra karışımımızdan bir sıra balıktan koyarak diziyoruz. 180 derecelik fırına veriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER