Cevizli Un Helvası Tarifi
Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 25 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Pratik Un Helvası tarifini evde tatlınız kalmadığı anda yapabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tatlı tarifini misafirlerinize de gönlü rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 125 gram terayağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 3 bardak sıcak su

Cevizli Un Helvası Yapılışı

  1. Öncelikle sıcak su ile şekeri bir kapta karıştırıp eritiyoruz.
  2. Tencerede tereyağın ve sıvı yağı eritip yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.(tahta kaşık kullanılırsa işiniz çok daha kolay olur)
  3. Cevizleri de ekleyip birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak suyu azar azar ilave ediyoruz ve durmadan karıştırıyoruz. Suyunu çekip karıştırması zor bir hale geldiğinde ocağın altını kapatıp servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Not

Canınız tatlı istedeği anda Un Helvası tarifini kolayca uygulayabilir,tatlı krizinizi yatıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER