Tuzlu Sütlaç Tarifi
Tuzlu Sütlaç Tarifi

Tuzlu Sütlaç Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Göçmen bir aileden geldiğim için bu tarz farklı lezzetler soframızda her zaman yerini almıştır.İnanması zor gelse de sütlacın tuzlusu mu olurmuş demeyin, mutlaka deneyin 🙂

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı kırık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tuzlu Sütlaç Yapılışı

  1. Tuzlu sütlaç tarifine geçmeden önce kutu süt yerine açık süt bulabilirseniz daha lezzetli olabileceğini belirtmek isterim.
  2. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp süzelim.Ardından bir tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 5 dakika kadar kaynatalım.
  3. Ardından sütümüzü tencereye alıp kaynatalım.Süt kaynayınca tuzu ve pirinçleri ilave edelim.Pirinçler yumuşayıp kıvam alana kadar kaynatalım.

Not

Tuzlu sütlacı kaselere paylaştırıp ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

CEVAP VER