tulumba tarifi
tulumba tarifi

Tulumba Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Sizleri bilmem ama benim için şerbetli tatlılar denilince akan sular durur 😉 Genelde zor gibi görünen tatlıları dışarıdan almayı tercih ederiz ama ben bu kez evde yapılamaz gibi gelen tulumba tarifini denedim. Ve inanın bana neden daha önce yapmadım diye söylendim. Gerçekten yapımı çok kolay olan tulumba tarifini sizlerde evinizde denemelisiniz…

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 kaşık nişasta
  • 3 kaşık irmik
  • 3 yumurta
  • 1-2 tane limon tuzu
  • sıvı yağ(kızartmak için)

Şerbeti için;

  • 3 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • yarım limon suyu

Tulumba Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. Limon tuzunu ve tereyağını koyup yağ eriyinceye kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Yağımız eridikten sonra unu ekleyip rengi sararana kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırarak pişiriyoruz. Hamurumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuduktan sonra tezgahın üzerine alıp yumurtayı tek tek kırıp yoğurarak yediriyoruz. Daha sonra hamurumuza nişastayı ve irmiğide ilave edip yoğurma işlemine devam ediyoruz.Pürüzsüz bir hal alınca yoğurma işlemini bitirebiliriz.(dilerseniz çırpıcıda yapabilirsiniz daha da kolay oluyor.)
  3. Şerbetini hazırlamak için suyu,şekeri ve limon suyunu kaynatıp ılıması için kenara alıyoruz.
  4. Elde ettiğimiz hamuru krema poşetine dolduduyoruz. Sıvı yağımızı kızartma tenceresine koyuyoruz ve ısıtıyoruz. Poşetin ucundan yağın içine istediğimiz büyüklükte hamurlar sıkıp makas ile kesiyoruz.(ben tırtıklı ucu tercih ediyorum)
  5. Güzelce pembeleşene kadar her taraflarını kızartıyoruz. Tulumbaları bir tabağa alıp şerbetini üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Not

Tulumba tatlısı tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER