tranca-sis-tarifi
tranca-sis-tarifi

Trança Şiş Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Lezzetli mi lezzetli bir balık bu. Trança şiş yapacağız bugün. Çok ismi duyulmamasına rağmen denedikten sonra sofranızda en az 1 kere bulundurmak isteyeceğiniz bir tat.

Malzemeler

  • 300 gram trança şişlik balığı
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber

Marine Sosu İçin:

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 tane defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber

Trança Şiş Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak balıkçımızdan şişlik trança balığımızı alıyoruz. Aldığımız balıkları tuzlu suda yıkıyoruz ve güzelce süzüyoruz. Derin bir kap alıyoruz ve içine limon suyumuzu, sütümüzü, zeytinyağımızı, sarımsağımızı, defne yaprağımızı, yeteri kadar tuzumuzu ve son olarak da karabiberimizi ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Bu sosumuzu ve balığımızı güzelce karıştırıp buzdolabında 9-10 saat kadar bekletiyoruz. Balıklarımızı şişe dizerken aralarına şişe geçecek şekilde doğradığımız domateslerimizi ve sivri biberlerimiz de diziyoruz. Mangalda güzelce pişirdikten sonra balığımız servise hazır

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER