terbiyeli tavuk corbasi tarifi
terbiyeli tavuk corbasi tarifi

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Kış aylarının vazgeçilmezi, soğuk algınlıklarının şifası Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifi…

Malzemeler

  • 5 bardak tavuk suyu
  • 1 adet haşlanmış tavuk but (didiklenmiş)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Terbiyeli Tavuk Çorbası Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağı ve unu koyup kavuruyoruz. Tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra içine tel şehriyeleri ve tiftiklenmiş tavuk parçalarını içine atıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  2. Şehriyeler piştikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocağın altını kapatıyoruz.
  3. İsteğe göre biraz kuru nane ilave edebiliriz.

Not

Terbiyeli Tavuk Çorba Tarifini sıcak ikram ediniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER