Terbiyeli Kereviz Tarifi
Terbiyeli Kereviz Tarifi

Terbiyeli Kereviz Tarifi

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Bugün kış sebzelerinden kereviz soframızda yerini alsın.Özellikle kerevizi pek sevmeyenlerin bile beğenerek tüketebileceği terbiyeli kereviz tarifini verelim.

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 150 gr. kuzu eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Terbiyesi için

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon suyu

Terbiyeli Kereviz Yemeğinin Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi tenveremize alıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  2. Etlerimiz haşlanmaya yakın soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz.Sıvı yağımızı tenceremize koyuyor, soğanları ekliyor ve kavurmaya başlıyoruz.Bir yandan da havuç, kereviz ve patatesi soyup yemeklik doğruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşmeye yakın salçamızı ve havuçları ilave ediyoruz, biraz daha kavuruyoruz.Ardından etlerimizi ilave ediyor ve biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kereviz ve patatesi de ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra etleri haşladığımız suyu ve gerekirse biraz daha üzerini 2 parmak geçecek kadar içme suyu ve tuz ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  5. Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra bir kapta yumurtayı çırpyor ve limon suyunu ekleyip çırptıktan sonra yemeğimizin suyundan birkaç kaşık alıp terbiyemizi karıştırıyoruz.Tenceremize karıştırarak terbiyemizi ekleyip, bir taşım daha kaynatıyoruz.

Not

Terbiyeli kereviz yemeği tarifimiz servise hazırdır, afiyet olsun.

CEVAP VER