Tel Sehriyeli Nohutlu Pilav
Tel Sehriyeli Nohutlu Pilav Tarifi

Tel Şehriyeli Nohutlu Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Valla sizi bilmem ama ben pilavsız kolay kolay doymam. Hal böyle olunca da türlü türlü pilav çeşitleri deniyorum.Bu Tel Şehriyeli Nohutlu Pilav Tarifini de bu şekilde buldum ama gönlümü fethetti 🙂

Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • yarım bardak tel şehriye
  • Yarım bardak haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2,5 bardak sıcak su
  • 1 adet et bulyon

Tel Şehriyeli Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceremize yağları atıp kızdırıyoruz. Üzerine tel şehriyeleri ilave edip pembeleşiceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ilave edip, pirinçler yapışana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Et bulyonu suyun içinde eritip pilavımıza ekliyoruz. Pilav göz göz olduktan sonra haşlanmış nohutları da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  3. Pilavımız pişince kapağını acıp rulo peçete koyup tekrar üzerini kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.

Not

Tel Şehriyeli Nohutlu Pilav Tarifimiz hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

CEVAP VER