tel peynirli pide
tel peynirli pide tarifi

Tel Peynirli Pide Tarifi

Kaç Kişilik: 1-2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Karadeniz Trabzon yöresine ait bu Tel Peynirli Pide Tarifini hazırlarken çayınızı da demlemeyi unutmayın 😉

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı Trabzon tel peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • su , tuz

Tel Peynirli Pide Yapılışı

  1. Karıştırma kabımızın içine unu elekten geçirerek koyuyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz. ortasına mayayı, şekeri ve biraz su koyuyoruz. kulak memesi kıvamıma gelene kadar su koyup yoğurmaya devam ediyoruz. istediğimiz kıvama geline üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz.
  2. mayalanan ve dinlenen hamuru merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Kenarlarını içeriye doğru kıvırıyoruz. Ve hamurumuzun ortasınada ince kıyılmış tel peynirleri yerleştirip önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişriyoruz. fırından çıkartıp üzerine tereyağı sürüyoruz. İsteğe bağlı olarak tam ortasına bir yumurta kırıp sıcak fırıda birkaç dakika bekletiyoruz.

Not

Tel Peynirli Pide Tarifimiz hazırdır. Afiyet bak şeker olsun 😉

CEVAP VER