tavuklu pilav
tavuklu nohutlu pilav tarifi

Tavuk Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Geleneksel gün ve mevlüt yemeklerinden biri olan ve muhakkak herkesin çok sevdiği Tavuklu Nohutlu Pilavın Tarifini burada bulabilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 kilo tavuk budu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk bardak tavuk suyu
  • tuz

Tavuk Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Büyük bir tencerede tavuk butlarını yaklaşık 25 dakika haşlıyoruz. Çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol ederseniz garanti olur. Haşlama suyunu dökmüyoruz bir kenara alıyoruz. Daha sonra pilav suyu olarak kullanıcaz. tavuk butlarını tencereden çıkarıp soğumaya bıraktıktan sonra derilerini çıkartıp tiftik tiftik küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Diğer bir taraftan pilavımızı pişirmek için pilav tenremizin içine yağları koyup eritiyoruz. Yağlar erirken pirincimizi sıcak suyla yıkayıp süzüyoruz(10 dakika kadar pirinci sıcak suda bekletirseniz nişastası daha çok s-çıkar ve pilav lapa lapa olmaz.) Yıknıp süzülmüş pirinçleri yapla birbirine yapışana kadar kavuruyoruz.
  3. Kenara ayırdığımız tavuk suyundan 1,5 bardak alıp pirincimize katıyoruz ve göz göz olana kadar yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Göz göz olduktan sonra tuzunu ve haşlanmış nohutları ilave edip bir kere karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 15 dakika sonra pişmiş demektir ama siz bir pirinç çıkartıp pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse biraz daha pişirin.
  4. Yuvarlak bir kasenin altına önce tiftik tavuk parçalarını koyuyoruz.üzerine pişmiş pilavımızdan koyup kaşıkla bastırıyoruz. Ve servis tabağına ter cevirip koyuyoruz.

Not

Yanına yoğurt ve turşuyla sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

CEVAP VER