tavuk kroket tarifi
tavuk kroket tarifi

Tavuk Kroket Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Tavuk Kroketleri, aperatif olarak patates kızartması ile birlikte kızartma akşamında afiyetle yiyebilirsiniz…

Malzemeler

  • 250 gram haşlanmış tavuk göğsü
  • 4 dal taze soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Tavuk Kroket Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak haşlanmış tavuk etlerimizi rondodan geçiriyoruz. ve bir kapta süt ile ekmek içlerini karıştırıp yumuşatıyoruz. Daha sonra karıştırma kabımıza tavuk etlerini, sütlü ekmekleri, kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi, kaşar peynirini, maydanozu ilave edip yoğuruyoruz.
  2. Hazırladığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Hazırladığımız topları galeta ununa bandırıp kıgın yağda tavada kızartıyoruz.
  3. Fazla yağını almak için rulo peçete koyduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Not

Tavuk Kroketleri sıcak servis yapınız… Afiyet olsun.

CEVAP VER