Tavada Kolyoz Balığı Tarifi
Tavada Kolyoz Balığı Tarifi

Tavada Kolyoz Balığı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Çok yaygın olmayan kolyoz balığını yapalım bugün. Sofralarımızda yeni lezzetlere yer açalım. Şimdi tavada kolyoz balığı tarifimi sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 1 kilo kolyoz
  • 1 bardak kenevir tohumu
  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ile pirinç unu
  • 1 bardak ayçiçek yağı
  • 2 tane limon
  • 1 demet kadar roka
  • 1 çay kaşığı ile tuz

Tavada Kolyoz Balığı Tarifinin Yapılışı

  1. Balıklarımızı temizleyelim ve fileto yapalım. Balıklarımızı tuzlayıp unlayalım ve çırpılmış yumurtaya bulayalım. Balığımızı bir de kenevir tohumuna bulayalım.
  2. Balıklarımızı kızartalım ve roka ve limonlar ile servis edelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER