tarcınlı-ic-pilav-tarifi
tarcınlı-ic-pilav-tarifi

Tarçınlı İç Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Tarçınlı iç pilav tarifini tavuk yada hindilerin içini doldurabileceğiniz gibi normal pilav olarakta kullanabilrsiniz. Ben fazla kuş üzümü sevmiyorum. Tarifimde kullanmadım ama siz seviyorusanız kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 3 bardak kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyeğı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

Tarçınlı İç Pilav Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceremize yağları alıp eritiyoruz. Üzerine dolmalık fıstıkları koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan fıstıkların üzerine süzülmüş pirinçleride alıp birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  2. 2 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu koyup bir suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Çektikten sonra tarçınını ve karabiberini de koyup fazla bastırmadan delikli kaşıkla karıştırıyoruz. İç pilav olarak kullanacaksanız tavuğun yada hindinin içinde de pişeceği için fazla pişirmiyoruz. Etin içini sıkıştırmadan dolduruyoruz. Kalan pilavın üzerine 1 bardak daha sıcak su ilave edip bir taşım kaynatıp demelenmeye bırakıyoruz.
  3. Normal pilav olarak kullanacaksanız ; 3 bardak sıcak suyu döküp yüksek ateşte kaynatıp daha sonra suyunu çekmesi için de kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişriyoruz.

Not

Tarçınlı iç pilav tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER