taratorlu-deniz-börülcesi-tarifi
taratorlu-deniz-börülcesi-tarifi

Taratorlu Deniz Börülcesi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çok sevdiğim deniz börülcesi salatasını şimdi de tarator sosuyla deneyelim. Taratorlu deniz börülcesi de bir harika derim. Değişik bir hava katmış deniz börülcesine. Taratorlu deniz börülcesinin nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 500 gram deniz börülcesi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • Yeteri kadar limon suyu

Taratorlu Deniz Börülcesi Yapılışı

  1. Bir tencereye sıcak suyumuzu koyalım. Güzelce yıkadığımız deniz börülcelerimizi içine atalım. Deniz börülcelerimiz piştikten sonra kılçığından sıyırıyoruz. Bir kabın içine 4 diş sarımsağımızı iyice dövüp koyuyoruz üzerine 1 su bardağı zeytinyağımızı, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içini ve limon suyumuzu ilave edip  iyice karıştırıyoruz. Deniz börülcelerimizi servis tabağına alıyoruz ve hazırladığımız sosu üstünde gezdiriyoruz.

Not

Taratorlu deniz börülcemiz servise hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER