sütlaç yapılışı
sütlaç tarifi

Sütlaç Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Sütlaç, sütlü tatlıların en hafif ve en sevilenidir. Annelerimizin sıkça yaptığı tatlılardır biridir ama artık yapma zamanı bizlerde… İşte size sütlaç tarifi…

Malzemeler

  • 8 bardak süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı su (haşlamak için)
  • 1,5 buçuk su bardağı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz.
  2. Suyunu çektikten sonra sütü ilave edip pişmeye bırakalım. Pişerken ara sıra karıştıralım ama çok katı hale gelmeden kıvamındayken şekerini de ekleyelim ve şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  3. Kaselere koyup soğumasını bekleyin.

Not

Üzerine tarçın ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER