Süt Reçelli Brownie Tarifi
Süt Reçelli Brownie Tarifi

Süt Reçelli Brownie Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 saat Dakika

Süt reçeli ve brownie’yi bir araya getirdik.Sizler için süt reçelli brownie tarifini hazırladık.Bu muhteşem ikiliye hayır diyen daha çıkmadı bakalım siz beğenecek misiniz?

Malzemeler

  • 100 gr. bitter çikolata
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakao

Süt Reçeli için

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Süt Reçelli Brownie Yapılışı

  1. Öncelikle süt reçelinin yapımıyla başlıyoruz.Sütü şeker ile bir tencereye alıyoruz, üzerine karbonatıda ekliyoruz.Ortalama 1 saat kaynadıktan sonra karamel rengini almaya başlayacaktır, o zaman ocağın altını kapatıyoruz.
  2. Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritiyoruz.Başka bir karıştırma kabında ise yumurta, ve şekeri çırpıyoruz.
  3. Üzerine kabartma tozu, kakao, un ve benmari erittiğimiz tereyağlı çikolatayı ekliyoruz.Güzelce karıştırıyoruz.
  4. Karışımın yarısını fırın kabına döküp üzerine süt reçelinin yarısını gezdiriyoruz.son olarak kek karışımını da döküp en üste kalan süt reçelini de gezdiriyoruz.Önceden 180 derece ısınmış fırında pişmeye bırakıyoruz.

Not

Farklı bir lezzet olan süt reçelli brownie tarifimizi ister soğuk, ister sıcak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER