Sumak Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Bugün sizlere değişik tat, değişik bir lezzette olan sumak ekşili kuru dolma tarifi vecereceğim, Mardin ilimizin bu güzel dolma tarifini denemek isteyenler için işte tarifimiz.

Malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 300 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 fincan zeytinyağ
  • 1 fincan sumak tohumu (1 su bardağı sıcak suda 60 dk. demlenecek)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (1 kaşığı suyuna eklenecek)
  • yarım bağ maydanoz
  • pulbiber,karabiber,tuz
  • 3-4 diş sarımsak

Sumak Ekşili Etli Kuru Dolma Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve biberi suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, iç malzemesi için maydanozu, sarımsağı ve soğanı ince ince kıyın, kıymayı, yıkanan pirinci, baharatları tuzu ve 1 kaşık biber salçasını ilave edip iyice karıştırın,haşlanan kuruların içine iç malzemeyi yarım doldurun.
  2. Tencereye patlıcanlar alta biberler üste gelecek şekilde dizin çünkü patlıcan daha geç pişer, üzerine zeytinyağını gezdirin, kalan 1 yemek kaşığı biber salçasıyla 2,5 fincan suyu salçayla karıştırıp üzerine ekleyin, dolmanın pişmesine yakın sumak suyunu ilave edip bir kaç taşım kaynattıktan sonra yemeği ocaktan alın dinlendikten sonra servis yapın.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER