Krema ve Şarap Soslu Midye Nasıl Yapılır
Soslu Midye Yapılışı

Soslu Midye Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Özellikle Fransız şehirlerine ait olan soslu midye yemekleri son zamanlarda ülkemizde de popüler olmaya başladı. Dışarıda yediklerimiz tamam ayrı bir lezzetli kabul de evde yapınca da başka bir güzel oluyor yahu 😀 Güvendiğiniz bir balıkçıdan ya da güvendiğiniz bir markanın dondurulmuş midyelerini alarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz… Gelin bu yapımı kolay lezzeti olay olan soslu midye tarifini evimizde kolay bir şekilde birlikte yapalım…

Malzemeler

  • 1 kilo midye
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı safran(olmasa olur)
  • 1 bardak su
  • 2 su bardağı şarap
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Soslu Midye Yapılışı

  1. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayırıyoruz. Midyeleri de yıkıyoruz. Dilerseniz fırça ile temizleyebilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine beyaz şarap, su, midyeleri ve maydanoz yapraklarını koyup kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ve midyelerin açılmasını bekliyoruz. Açılan midyeleri bir kenara alıp sosu tencerede bırakıyoruz.
  3. Soğanları ve sarımsakları incecik kıyıyoruz ve geniş bir tavaya tereyağı ile birlikte pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  4. Tavanın içine kremayı, tenceredeki sosu ve safranı ekleyip hepsini güzelce karıştırıp kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  5. Küçük bir tabakta yumurtanın sarısını çatal ile güzelce çırpıyoruz. Yumurtanın biraz daha yumuşak ve akışkan olmasını sağlamak için sostan 1-2 kaşık alıp birlikte çırpma işlemine devam ediyoruz.
  6. Hazırladığımız bu karışımı yavaş yavaş tavaya karıştırarak ilave ediyoruz. Tuzu ve karabiberi de ilave edip 3-5 dakika kadar hepsini birlikte pişiriyoruz.
  7. Servis tabağına ya da büyük bir kaseye midyeleri alıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu döküp ılımaya bırakıp servis ediyoruz.

Soslu Midye – Tarif Önerisi

Soslu midye tarifi hazırdır. Ilık servis etmeyi tercih ediyorum ama siz sıcakta servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak şarap kullanmayıp, suyu daha fazla kullanabilirsiniz. Krema yerine de yumurta ve unu çırparak kıvam elde edebilirsiniz… Afiyet olsun 😉

CEVAP VER