Soğan Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Denemenizi tavsiye ettiğim çok lezzetli soğan kebabı tarifi oldukça kolay ve pratik olan soğan kebabı yapılışı hem lezzetli hemde herkezin kolaylıkla yapabileceği bir tarif.

Malzemeler

  • 10-15 adet küçük boy kuru soğan

Köftesi için

  • 300 gr. köftelik kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • karabiber,kimyon,tuz

Sosu için

  • yarım fincan sıvıyağ
  • yarım su bardağı su
  • 1 fincan nar ekşisi
  • pul biber
  • tuz

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. ilk olarak köfte malzemesi yoğrulup hazırlanıp dinlenmeye bırakılır, soğanların kabukları bir kat çıkartılır geri kalan kabuklar alınmayacak soğan kebabı kabuklu pişecek, soğan bıçakla ortadan ikiye kesilecek fakat birbirinden ayrılmayacak, ceviz büyüklüğünde köfte yapıp soğanın arasına yerleştirip tepsiye sıralayın.
  2. Üzerine sıvıyağ,su,nar ekşisi,pulbiber ve tuz karıştırılıp sos yapılır üzerine dökülür 200 derecede ısınan fırında köfteler ve soğan yumuşayana kadar pişirilir, sıcak olarak yanında ayranla servis yapılır.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER