Soğan Halkası Tarifi
Soğan Halkası Tarifi

Soğan Halkası Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Sanki soğanla yapılmamış gibi olan bu nefis lezzeti bilmeyen varsa bile hemen denemeli. Soğan halkası tarifimi sizlerle paylaşıyorum hemen.

Malzemeler

  • 1 bardak maden suyu
  • 1.5 çay bardağı ile un
  • 2 kaşık çiçek yağ
  • 2 çay kaşığı ile tuz
  • 3 tane soğan
  • 1 tane yumurtanın akı
  • 2 bardak mısır gevreği
  • 1 çay kaşığı ile karbonat

Soğan Halkası Tarifinin Yapılışı

  1. Soğanlarımızı soyup 1 cm arayla halka şeklinde doğruyoruz.  Soğanlarımızın dışında iki tane iç kalacak şekilde birbirlerinin içinden çıkartıyoruz. Yumurta akımızın içine bir miktar tuz koyuyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz.  
  2. Bir kabın içine çiçek yağ, tuz, unumuzu ve maden suyumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz.  Bu karışımımıza diğer yumurtalı karışımımızı ilave ediyoruz.
  3. Çatalımızla karıştırıyoruz ve soğan halkalarımızı ilk önce una daha sonra da bu karışımımıza batırıyoruz. Daha sonra yine una batırıp mısır gevreğine batırıyoruz. Bunları tavada çiçek yağımız ile kızartıp servis edelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER