Siron Tarifi
Siron Tarifi

Siron Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Fırında kolay ve lezzetli tarifler hazırlayalım birlikte. Bugün ismini çokta duymadığınızı düşündüğüm siron tarifini vereceğim. Hemen tarifi veriyorum.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 bardak et suyu ya da kemik suyu
  • 2 bardak yoğurt
  • 2.5 kaşık tereyağı
  • <

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Siron Tarifinin Yapılışı

  1. İki yufkamızı da seriyoruz ortadan ikiye iki eş parçaya bölüyoruz ve ilk yarıyı rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız ruloyu 2şer cm aralıklarla kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaları ısıya dayanıklı fırın kabına diziyoruz. Daha sonra ısınan fırınımızda pişirmeye veriyoruz ve kuruyana kadar pişiriyoruz.
  2. Et ya da kemik suyumuzu kaynatıp fırından çıkmış ve biraz kurumuş yufkalarımızın üzerine ilave ediyoruz. Hazırlanan sironumuzun üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz ve bir tavada yağ ile toz biberimizi kavurup üzerine dökelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER