Sirkeli Lahana
Sirkeli Lahana

Bir seferde tüketemeyeceğiniz büyüklükte bir lahana alınca bozulabiliyor. Bu sirkeli lahana yani basit yöntemle lahanayı uzun süre saklayabiliyorsunuz ve buzdolabında hazır salatanız oluyor.

Bu yöntemi ilk kırmızı lahanayla denedim. Ayva salatası için aldığım kırmızı lahanayı bir iki seferde bitiremedim. Ziyan etmek istemedim. Lahanaları doğradım, bir kabın içinde tuzla karıştırdım, bastırarak kavanoza koydum. Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı elma sirkesi ekledim. Kavanozu birkaç defa ters çevirdim ve buzdolabına koydum. Ertesi gün kırmızı lahana yumuşamış, rengini hafifçe salmış ve gayet lezzetli olmuştu.

Birkaç gün sonra aynısını beyaz lahanayla denedim. Yine tuzla karıştırdım, üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi ekledim. Gayet lezzetli bir hazır salata olmuştu.

Bu hazır salataları tek başına tüketebileceğiniz gibi yeşil salatalara ekleyebilirsiniz. Ayrıca, elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.

 

CEVAP VER