Simit Kebabı Tarifi
Simit Kebabı Tarifi

Simit Kebabı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Simit kebabı tarifi evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasındadır.Aynı zamanda fırında pişeceğinden çok daha hafif oluyor.Artık evde simit kebabı tarifini yapabilirsiniz 🙂

Malzemeler

  • 750 gr. kuzu kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • tuz ,karabiber
  • ılık su (bulguru ıslatmak için)
  • tuz ,karabiber

Simit Kebabı Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru ılık su ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıyoruz.Ardından kıyma, soğan tuz ve baharatları ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz harcı şişlere ince uzun şekilde takıyoruz.Simit kebabına şekil verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında güzelce pişiriyoruz.Arzuya göre yağsız tavada da pişirebilirsiniz.

Not

Dilerseniz simit kebabını fırına verirken beraber domates, biber ile de fırınlayabilirsiniz.

CEVAP VER