Semizotu Yemeği Tarifi
Semizotu Yemeği Tarifi

Semizotu Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Zeytinyağlı tariflerin en lezzetlilerinden biri semizotu yemeği tarifini vereceğim.Yaz aylarında daha çok hafif tariflerle geçirilen akşam yemekleri için semizotu yemeği tarifi harika bi seçenek.

Malzemeler

  • 2 demet semizotu
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet domates (küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı kırık pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • tuz

Semizotu Yemeği Yapılışı

  1. Semizotu tarifini hazırlarken tek uğraştırıcı kısım semizotunun ayıklanıp güzelce yıkanmasıdır.Öncelikle semizotunun yapraklarını ayırıyoruz ve güzelce birkaç kez yıkıyoruz.
  2. Bir tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından domates ve salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Daha sonra semizotlarını ekliyoruz ve semizotları sönüp suyunu salana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından yıkadığımız pirinci, su ve tuzu ekleyip kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.Pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Not

Dilerseniz semizotu tarifini hazırlarken pirinç yerine aynı miktarda pilavlık bulgur da koyabilirisiniz.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER