Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Geleneksel tariflerden şekerpare tarifiyle karşınızdayız.Evde hazırlayacağınız şekerpare tarifi dışarıdan aldıklarınızdan çok daha hafif oluyor.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin (oda sıcalığında)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • Antep fıstığı (üzeri için)

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu

Şekerpare Yapılışı

  1. Şekerpare tarifinin yapımına öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.Su ve şekeri bir tencerede karıştırıyoruz.Şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.Şeker eriyince limon suyunu ekleyip 5 dk. kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yoğurma kabına yumurta, margarin, vanilya, irmik ve pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.El ile şekil verebileceğimiz çok da sert olmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz.
  3. Yağladığımız tepsiye cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayıp diziyoruz.Antep fıstıklarını her bir şekerparenin üzerine birer tane olacak şekilde ortaya batırıyoruz.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  4. Pişen şekerparelerin üzerine fırından çıkarıp şerbeti gezdiriyoruz.Ara ara tepsideki şerbetten kaşık yardımıyla üstlerine döktürüyoruz.

Tarif Önerisi

Şekerpare tarifini hazırladıktan sonra şerbetini güzelce çekip soğuyunca servis edebilirsiniz.

CEVAP VER