Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Yemeklerimizin yanında olmazsa olmaz tatlardan biri de pilavdır, ama bugün bir değişiklik yaparak sebzeli pilav yapalım hemen tarifi veriyorum.

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 2 orta boy havuç
  • 1 tane soğan
  • Yarım bardak kadar haşlanmış bezelye
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3.5 bardak tavuk suyu
  • Yeteri Kadar tuz
  • Yeteri Kadar karabiber
  • Yeteri Kadar Dereotu

Sebzeli Pilav Tarifinin Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağımızı koyup eritiyoruz ve soğanlarımızı da içine doğrayıp kavuruyoruz. Bir taraftan da bir kaba havuçlarımızı rendeliyoruz kavrulan soğanımıza ilave ediyoruz.  
  2. Havuçlarımız da kavrulunca tavuk suyumuzu, tuzumuzu ve karabiberimizi ilave ediyoruz. Bunlar kaynayınca pirinçlerimizi ilave edip ocağımızı kısık ateşe alıyoruz.
  3. Pilavımız suyunu çekince içine bezelyelerimizi ve dereotlarımızı ilave edip demlenmeye bırakıyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER