Sebzeli Enginar Yemeği Tarifi
Sebzeli Enginar Yemeği Tarifi

Garnitürlü Enginar Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Kış yemeği olarak bilinen sebzeli enginar yemeği tarifi aslında çok basittir.  Sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu yemek sofranızda farklılık yaratacaktır.

Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • yarım demet dere otu
  • yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz
  • zeytinyağı

Sebzeli Enginar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenin içerisine 1 bardak soğuk suyu,  unu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu koyarak kaynatılır.
  2. Enginarları hazırlanan suyun içerisine koyularak pişirmeye verilir.
  3. Su kaynamaya başladığında ocağın altı kısılarak pişirilir.
  4. Enginarlar pişerken,  başka bir tencereye zeytin yağı dökülür ve küp küp doğranan soğanlar kavrulur.
  5. Küp küp doğranan havuç ve bezelye, soğanlar kavrulunca üzerine eklenir.
  6. İnce ince kıyılmış dere otu da ilave edilir.
  7. Pişen enginarlar ters çevirerek sebzelerin üzerine yerleştirilir.
  8. Enginarların üzerine haşlama suyu da ilave edilir ve tuz da eklenerek pişmeye bırakılır.
  9. Enginarlar tamamen piştiğinde ise dinlenmeye bırakılır.

Not

Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir ve servis yapılır, afiyet olsun.

CEVAP VER