Sarımsaklı ve Maydanozlu Tereyağı Tarifi
Sarımsak ve maydanozlu aromatik lezzetlerin buluşması tereyağı tarifi

Sarımsaklı Maydanozlu Tereyağı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi (Dakika): 10

Sarımsaklı Maydanozlu Tereyağını ben sarımsaklı ekmek yapımında daha çok kullanıyorum. Ama kahvaltılarda yiyebileceğiniz gibi, yemek davetlerinizde de başlangıç tabağına birer dilim kesip minik tabaklara koyarak taze ekmek eşliğinde ikram edebilirsiniz…

Malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 20 diş sarımsak
  • 2 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirme kağıdı

Sarımsaklı Maydanozlu Tereyağı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını oda sıcaklığında bekletiyoruz. Tuzu ve sarımsağı havanda birlikte dövüyoruz. Maydanozu küçük küçük kıyıyoruz.
  2. Tereyağı ile birlikte diğre bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Homojen kıvama geldikten sonra elde ettiğimiz karışımı ikiye bölüyoruz. Yarısını pişirme kağıdın üzerine koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Kenarlarını isterseniz iple bağlayın isterseniz telle sıkıştırabilirsiniz. Kalan yarısınıda aynı şekilde tamamlayıp buzdolabında saklıyoruz.
  3. Dilediğiniz zaman dilim dilim kesip kullanabilirsiniz.

Not

Sarımsaklı Maydanozlu Tereyağı hazırdır. Afiyet olsun…

CEVAP VER