Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Bugün ana yemek veya çorbaların yanına çok yakışan sarımsaklı ekmek tarifini vereceğim.İsterseniz sadece peynirle bile tüketerek bir ara öğünü geçirebilirsiniz.Hadi şimdi sarımsaklı ekmek yapımına geçelim.

Malzemeler

  • 4 dilim ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • bir kaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • tuz

Sarımsaklı Ekmek Yapılışı

  1. Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve maydanoz bir kaba alınır karıştırılır.Bu karışma ekmeklerin bir yüzü bandırılır.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kıtır kıtır olana kadar pişirilir

Not

Sarımsaklı ekmek tarifi bu kadar basit ama tadına doyum olmuyor, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER