Şambali Tatlısı Taridi
Şambali Tarifi

Şambali Tarifi

Kaç Kişilik: 10-12

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Günler çabuk geçiyor ve hızla ramazan yaklaşıyor.. Durum böyleyken olmazsa olmaz tatlı tariflerini sizlere vermeye devam ediyoruz. Şerbetli şambali tatlısı tarifi sanıldığı kadar zor değil 😉

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı irmik
  • 1 bardak şeker
  • 4 kaşık yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 15-20 adet tuzsuz fıstık

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak su
  • 10 damla limon suyu

Şambali Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye şerbet için gerekli olan bütün malzemeleri koyup karıştırarak kaynatıyoruz. Kenara alıp soğutuyoruz.
  2. Hamuru için ise yine verilen bütün malzemeleri karıştırma kabına koyup çırpıyoruz. Cam fırın kabını yağlıyoruz. Ve üzerine çırpılan malzemeyi koyuyoruz.Düzenli bir şekilde fıstıkları diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkartıp küçük küçük dilimliyoruz. Ve sıcak tatlıya soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz. En az 5 saat sonra yenmeye hazırdır. Ama vaktiniz varsa 1 gün bekletmek çok daha iyi sonuç veriyorz.

Not

Şambali tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER