Salçalı Şehriyeli Tavuk Çorbası
Salçalı ve Şehriyeli Tavuk Çorbası

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kış sofraların baş tacı çorbalar bu soğuk havalarda içimizi ısıtıyor.Öylese bugün salçalı şehriyeli tavuk çorbası ile sofralarımızı ısıtmaya ne dersiniz?

Malzemeler

  • 1 parça kalçalı tavuk but
  • 4 su bardağı su
  • yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • bir kaç dal maydanoz (ince kıyılımış)
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Salçalı Tavuk Çorbası Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğu bir tencereye alıp haşlamaya başlıyoruz.Tavuk haşlandıktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.Tabi tavuğun suyunu dökmüyoruz.O arada bir tavaya sıvı yağ ve domatesi alıp pişirmeye başlıyoruz.Ardından içerisinde sarımsak,salça ve maydanozu ekleyerek biraz daha pişriyoruz.
  2. Soğuyan tavuğu didikliyoruz ve tenceremize alıyoruz.Üzerine salçalı karışımıda ekliyoruz ve 1 taşım kaynatıyoruz.Sonrasında arpa şehriyeleri de ekleyip, şehriyeler yumuşayana kadar salçalı tavuk çorbasını pişiriyoruz.Son olarak arzuya göre tuz ve kararbiber ekleyip biraz dinlenmesi için kapağını kapatıyoruz.

Not

Notumuz

CEVAP VER