salamlı-patatesli-frittata-tarifi
salamlı-patatesli-frittata-tarifi

Salamlı Patatesli Frittata Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

İtalyan omleti olarak bilinen Frittata tariflerinin içine bütün hayal gücünüzü koyabilirsiniz. Kahvaltılardan çok ana yemeklerde servis edilen frittatayı, dilediğiniz sebzeler ve veya peynirlerle lezzetini artırabilirsiniz. Ben sizlere salamlı patatesli frittata tarifi denedim…

Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 3 adet patates(haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram salam
  • 10 dal maydanoz
  • tuz,karabiber

Salamlı Patatesli Frittata Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğruyoruz. Ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişriyoruz. Üzerine az tuz ve karabiberi de atıp hem kokusunu alıyoruz hem de lezzetlendiriyoruz.
  2. Haşlanmış patatesleri küp küp doğruyoruz. Salamları da aynı şekilde küp küp doğruyoruz. Büyükçe bir kabın içerisine yumurtalı alıp çırpıyoruz. Üzerine patatesleri, salamları, pişen soğanları, ince ince doğanmış maydanozları, tuz ve karabiberi ile edip güzelce karıştırıyoruz. Tavaya kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtıyoruz. Üzerine patatesli karışımı döküp iki tarafınıda yaklaşık 5’er dakika pişiriyoruz.

Not

Salamlı patatesli frittata tarif hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER