Saksuka Tarifi
saksuka tarifi

Şakşuka

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Şakşuka, balık sofralarının demirbaşı olarak bilinsede kızartma sevenlerin her daim yiyebileceği ve üşenmeden yapabileceği mezelerin başına gelir…

Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates (sosu için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıvı yağ(kızartmak için)

Şakşuka Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp biraz tulu suda bekletiyoruz. Daha sonra patatesi de kabağı da aynı şekilde doğrayıp kenarda bekletİyoruz. Sıvı yağımızı tavaya döküp kızartıyoruz. Kızgın yağda önce patatesleri sonra kabak ve patlıcanları kızartıyoruz.
  2. Başka bir tavada zeytinyağını ve yemeklik doğtanmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurıyoruz. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri de koyup domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  3. Servis tabağına öncelikle kızarmış patates,patlıcan ve kabakları koyuyoruz. Üzerine domatesli sosumuzuda döküyoruz. Şakşuka yemeğe hazırdır.

Not

Şakşukayı domates sosunun üzerine yoğurt ekleyip te sunabilirsiniz. Soğuk yada sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER