Et kavurma Yapımı
Et kavurma Yapılışı

Saç Kavurma Tarifi

Kaç Kişilik:2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Saç kavurması hepimizin iştahına iştah katacaktır protein bakımından zengin kavurmamızı haftalık yemek programınıza ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gram sotelik kuzu eti
  • 1 tane sivribiber
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • tuz ve karabiber
  • pul biber
  • kuyruk yağı veya yarım bardak sıvı yağ(ya da tereyağı)

Saç Kavurma Yapımı

  1. Kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayıp saca koyuyoruz.Elinizde kuyruk yağı yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz.Erimeye başlayınca etlerimizi koyuyoruz.Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.Yarım bardak daha sıcak su döküp onuda çekmesini bekliyoruz.Suyunu çekince doğradığımız soğanları koyuyoruz.5 dakika kapağı kapalı şekilde arada açarak karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra biberleri koyuyoruz.Biberleri sotelenene kadar pişiriyoruz.Sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.Kapağı kapalı olucak şekilde ara ara karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Pişmesine yakın tuzunu,pul biberini,kekiği ve karabiberi ekliyoruz ve servise sunuyoruz.

Not

Saç kavurmamız hazırdır. Yanında ayran ve lavaşla servis etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

CEVAP VER