Kızartılmış Biftek Tarifi
Roast Beef Nasıl Yapılır

Roast Beef Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5-2 saat

Et pişirmek kimi zaman çok zor gelir ama kimi zamanda ver fırına gerisini düşünme 😉 İngilizlerin meşhur yemeği olarak bilinen roast beef (kızartılmış biftek) tarifinin pişmesi biraz zaman alıyor olsa da hazırlaması çok kolay bir yemek. Yemeğin yanına hazır fırını çalıştırmışken havuç, patates gibi sebzeler de pişirebilirsiniz. Ayrıca her ne kadar damak tadımıza ayrı olsa da inanın etin yanına erik ya da portakal marmeladı koyabilirsiniz 😉

Malzemeler

  • 1 bütün dana kontrfile(yaklaşık 1,5 kilo)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 dal nane ya da biberiye
  • kekik,karabiber
  • mutfak ipi(isteğe bağlı)

Roast Beef Yapılışı

  1. Güvendiğimiz bir kasaptan aldığımız kontrfileyi ip ile sarıyoruz. Aliminyum folyo serili fırın tepsisine koyuyoruz.
  2. Soğanı 2 ye ya da 4 e kesip tepsiye koyuyoruz. nane ya da biberiye dallarını da koyuyoruz. Etin üzerinede biraz karabiber ve kekik serpip eti güzelce folyo ile kapatıyoruz.
  3. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına tepsiyi koyuyoruz. Yaklaşık 2 saat pişriyoruz. Fırından çıkarıp ipleri keserek ince ince dilimleyerek servis ediyoruz.

Roast Beef – Tarif Önerisi

Roast Beef tarifimiz hazırdır. İsteğe bağlı olarak eti fırına vermeden önce üzerine tereyağı sürebilirsiniz. İngilizlerin meşhur yemeği olan roast beef tarifini servis ederken yanına erik ya da portakal marmeladı koyarlar, çok ta lezzetli oluyor. Deneyebilirsiniz…;) Afiyet olsun.

CEVAP VER