revani
revani tarifi

Revani

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Revani denilince bizim ailede annem akıllara gelir ve hep aynı kıvamda tutturur, biz hiç uğraşmayız 🙂 İşte size garantili anne revanisi…

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon

Revani Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri genişçe bir kapta homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırına üzeri kızarmaya başlayana kadar pişriyoruz.
  3. Fırında pişerken bizde bir tencerede şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu kaynayana pişriyoruz.
  4. Fırından aldığımız tepsinin tenceredeki şerbetimizin biraz soğumasını bekliyoruz. İkisi de ılıyınca şerbeti tepsinin üzerine keğçe yardımıyla heryerini ıslatıyoruz. Kek biraz inince birkaç damla limon sıkıyoruz.

Not

Umutmayalım ki Revani bir gün bekletilip yenirse tam kıvamında olur. Afiyet olsun.

CEVAP VER