Renkli Pilav Tarifi
Renkli Pilav Tarifi

Renkli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Eve yemeğe misafir geleceği zaman klasik yaptıklarımızın dışına çıkmak isteriz. Hem lezzeti hem de görüntüsünün güzel olmasının derdine düşeriz. İşte bu zor günler için bildiğinin pilavı farklı hazırladık. Renkli pilav tarifi sizi her anlamda doyuracaktır…

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 demet nane yada maydanoz
  • 2 adet domates rendesi

Renkli Pilav Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya yağlarımızı koyup eritiyoruz. Pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz. Ve eriyen yağla birlikte kavururuyoruz. Pirinçler birbirine yapışmaya başlayınca kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu döküp 10 dakika pişiriyoruz. Biraz sulu bırakıyoruz.
  2. Yarı pişen pirinçlerimizi göz kararı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Kırmızı pilavı yapmak için başka küçük bir tavaya üçte birini koyuyoruz. Ve üzerine domates rendesini ekliyoruz. Karıştırıp suyunu çekmeye bırakıyoruz.
  3. Yeşil pilavı yapmak içinse, naneleri güzelce yıkayıp rondodan geçiriyoruz. Ve aynı şekilde küçük bir tavaya pirinçleri ve ezilmiş naneleri koyup kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
  4. Yuvarlak bir kasenin alt kısmına 2 parmak yeşil pilavımızdan biraz koyup iyice bastırıyoruz. Daha sonra üzerine aynı kalınlıkta beyaz pilavımızdan koyuyoruz. Ve Üzerine de kırmızı pilavımızı koyup servis tabağına ters çevirip dikkatli bir şekilde boşaltıyoruz.
  5. Üzerini dilediğiniz sebze ile süsleyebilirsiniz.

Not

Renkli pilav tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER