Ragout Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 15 dakika

Pişirme Süresi: 1 saat

Güveçte yapabilceğiniz çok leziz bir et yemeği olan ragout tarifini mutlaka denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Malzemeler

  • 1 kg. Sığır eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet Soğan (dilimlenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 adet havuç (dilimlenmiş)
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz ve biber
  • 2 adet taze kekik
  • 3 dal maydanoz
  • 1 defne yaprağı

Ragout Yapılışı

  1. Fırını 200 dereyece getirin.Bir güveçte margarini eritin,etlerin hepsini atarsanız kavrulana kadar sertleşebileceğinden etleri az az atın,biraz kavurduktan sonra bir tabağa çıkarın.Aynı işlemi etlerin tamamı bitene kadar yapınız.
  2. Aynı güveç içinde soğanları,havuç ve sarımsakları soteleyin,etleri ilave edip unu serpiştiriniz ve karıştırınız.Sonra sıcak suyu,sirkeyi,bir iple bağlayıp hazırladığınız baharat demetini (maydonoz,kekik ve defne yaprağından hazırlanan demet)şekeri,muskatı,tuz ve biberi ekleyerek bir taşım kaynatınız.
  3. Güvecin üstünü kapatınız ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 1 saat pişiriniz.

Not

İtalyan mutfağından nefis bir lezzet olan ragout tarifi hazırdır afiyet olsun.

CEVAP VER