Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Leziz mi leziz krema dolgulu topların çikolata sosuyla buluşması olan profiterol tarifine kim hayır diyebilir ki 🙂 Yapımı zahmetli görünse de profiterol tarifini en pratik haliyle anlatmaya çalışacağım.

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket margarin

Dolgu Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket çikolatalı sos

Profiterol Yapılışı

  1. Öncelikle profiterolün hamuruyla yapımına başlıyoruz.Su ve margarini bir tencereye alıyoruzve ocağın altını açıyoruz.Margarin eriyince içerisine hızlı hızlı karıştırırak unu ekliyoruz.Kıvam alana kadar birkaç dakika bu şekilde pişiriyoruz.Ardından soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyan hamura yumurtaları ekliyor ve karıştırıyoruz.Yapışkan bir hamur olacaktır bu yüzden bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 1 çay kaşığı büyüklüğünde aralıklı parçalar diziyoruz.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında toplarımızı pişiriyoruz.
  3. Hamur topları pişerken kremayı hazırlıyoruz.Süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Pişmesine yakın vanilyayı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu arada pişen hamur toplarını fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Ve çikolata sosunu paket üzerinde belirtildiği gibi hazırlıyoruz.
  5. Soğuyan hamur topları ve kremanın buluşma zamanı artık geldi.Dilerseniz topları ikiye bölerek veya bir sıkma torbası yardımıyla ortasını krema ile dolduruyoruz.Çikolata sosunu üzerine gezdirip servis edebiliriz.

Not

Evde yapılan profiterol gibisi yok gerçekten çok lezzetli oluyor.Şimdiden afiyetler dileriz.

CEVAP VER