Tavada Kolay Somon Tarifi
Pratik Sebzeli Somon Nasıl Yapılır

Pratik Sebzeli Somon Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Yaz ayları gelip çattı. Kimimiz kendini kış aylarından hazırladıysa da bazılarımız da son dakikaya bıraktı 🙂 Her iki durumda da sağlıklı beslenmenin zararı olmaz diyoruz ve sizlere işten geldiğinizde bile fazla yorulmadan hızlı birşekilde sağlıklı,lezzetli ve pratik sebzeli somon tarifini veriyorum 😉 Bekle bizi yaz ayları 🙂

Malzemeler

  • 2 parça somon
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam tazefasülye
  • 1-2 dal Dereotu
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(zeytinyağı da kullanabilirsinz)
  • tuz,karabiber

Pratik Sebzeli Somon Yapılışı

  1. Kabak ve havuçları güzelce yıkayıp parmak kalınlığında jülyenden biraz büyük doğruyoruz. Sarımsakları kabuklarından soyuyoruz bütün bırakıyoruz. Dereotunuda güzelce yıkıyoruz ve küçük küçük koparıyoruz. Taze fasülyeleri de kılçıklarından ayırıp ikiye yada üçe bölüyoruz.
  2. Somonları da nerden alırsanız alın mutlaka bir sudan geçirmenizi tavsiye ederim.
  3. Bir tavanın içerisine isterseniz hindistancevizi yağı isterseniz de zeytinyağı koyup biraz ısıtıyoruz. Bütün sebzeleri içine atıp sıkça karıştırarak tersyüz ederek güzelce pişiriyoruz. Tuz ve karabiber de ilave edip pişmesine yakın aynı tavada sebzelerin yanına somonları da koyalım. Her iki tarafını da 5er dakika pişirdiniz mi olmuş demektir 😉

Tarif Önerisi – Pratik Sebzeli Somon

Pratik sebzeli somon tarifi hazırdır. Mutfağınızda olan hertürlü sebzeyi istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz… Hindistancevizi yağı iyi yağların başında geldiği için kullanmanızı öneririm. Ama diğer yağlara göre biraz pahalı tabii… (bu arada alırsanız da eğer akşamları ellerinize biraz sürüp öyle yatarsanız sabah yumoş ellerinizi görüceksiniz 😉 )

CEVAP VER