Pratik Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır
Pratik Fıstıklı Baklava Yapılışı

Pratik Fıstıklı Baklava Tarifi

Kaç Kişilik: 1 Tepsi

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Herkesin severek yediği baklavayı neden kendi evimizde pratik bir şekilde yapmayalım ki… Baklava yufkası açılabilir elbette ama zamanımız yoksa hazır baklava yufkası yapılmışsa neden kullanmayalım ki 😛 İşte sizlere övüne övüne sunabileceğiniz yemeğe doyamayacağınız pratik fıstıklı baklava tarifi

Malzemeler

  • 21 adet baklava yufkası
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Dövülmüş fıstık(200-300 gram)

Şerbeti için ;

  • 3 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 4-5 damla limon suyu

Pratik Fıstıklı Baklava Yapılışı

  1. İlk olarak dikdörtgen bir fırın tepsisinin altını ve kenarlarını yağlıyoruz. Yufkanın paketini açıyoruz ve yufkaları ıslak bir bezle sarıyoruz. Bunun sebebi baklava yufkalarının anında kuruması ve dağılmasıdır. Bu nedenle kullanacağımız kadarını çıkartıp kalanını hemen sarıyoruz.
  2. Tereyağını bir tavada eritiyoruz daha sonra içine sıvı yağıda koyup karıştırıyoruz.
  3. 1 tane yufkayı çıkartıp yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice koyuyoruz. Üzerine 2. ve 3. yufkayı da koyuyoruz. 3. yufkanın üzerine dikkatlice yağ karışımından sürüyoruz. Heryerinin yağlanmasına dikkat ediyoruz. Ve biraz fıstık serpiyoruz.
  4. Daha sonra aynı işlemi 6. yufkaya da yapıyoruz. 6. yufkaya da önce yağ sürüp fıstık serptikten sonra 9.,12.,15.,18. yufkaların üzerinede aynı işlemi dikkatlice yapıyoruz. 21. yani en son yufkanın da heryerini güzelce yağlıyoruz.
  5. Son olarak hazırladığımız baklavayı dikkatli bir şekilde keskin bir bıçak yardımı ile dilimliyoruz. İster baklava dilimi isterseniz benim gibi dikdörtgen şeklinde kesebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkartıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  7. Şerbeti için bir tencerenin içine şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyu koyup 8-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  8. Şerbeti baklavanın üzerine dökmeden dikkat etmemiz gereken en önemli kural ”baklavanın soğuk, şerbetin ise ılıktan biraz daha sıcak olması” gerekir.
  9. Bu şekilde yapamazsak emeklerimiz suya düşer 😉

Pratik Fıstıklı Baklava – Tarif Önerisi

Pratik fıstıklı baklava tarifimiz hazırdır. 1 gün dinlendirip servis edilirse daha lezzetli olur… Malzemeleri iki katına çıkartıp daha kalın baklava yapabilirsiniz. Fıstık yerine ceviz kullanabilirsiniz… Unutmayın ”baklavanın soğuk, şerbetin ise ılıktan biraz daha sıcak olması” gerekir. Afiyet olsun…

CEVAP VER