Baklava tarifi
Kolay Baklava Yapılışı

Pratik Baklava Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Hem şerbetli hem pratik hem de baklava mı ?:D İşte tam da aradığınız lezzette ve kolaylıkta pratik baklava tarifi ile karşınızdayız… İnanın bana bütün misafirlerimin sereverek yedikleri bu tarifi yaratıcılığınızla daha da görkemli hale getirebilirsiniz…

Malzemeler

  • 15-20 adet baklava yufkası
  • 250 gram ceviz içi
  • 2 bardak su
  • 2,5 bardak toz şeker
  • 10 damla limon
  • 200 gram eritilmiş tereyağı(margarin yada sıvı yağ)

Pratik Baklava Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye şekeri ve suyu koyup yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine 10 limon damlası koyup 1-2 dakikia daha bekletip soğuması için kenara alıyoruz.
  2. Baklava yufkalarını tezgahın üzerine koyuyoruz. Üzerine kullanacağımız borcam tepsimizi koyuyoruz ve kenarlardan taşan kısmı bıçak yardımı ile kesiyoruz. Ama kesinlikle kalanları atmıyoruz onlarıda kullanıcaz.
  3. Tepsimizi yağlıyoruz üzerine 1 yaprak yufkayı denk gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine 2. katı elde ettiğimiz artık yufkalardan 1 kat olacak şekilde dolduruyoruz. Ve 1 bütün yufka daha koyup 3. kat yufkayı fırça yardımı ile biraz yağlıyoruz. Ve üzerine hertarafına gelecek şekilde ince dövülmüş ceviz serpiyoruz. (2. katları hep kalan yufkalardan yapabiliriz ya da elinizde fazla yufka varsa normal yufkada kullanabilirsiniz tabii size bağlı.)
  4. Bu işleme aynı şekilde yufkalar bitecek şekilde devam ediyoruz. En üste ceviz koymuyoruz. Dikkatli bir şekilde göz kararı yaklaşık 3 cm. olacak şekilde karalere kesiyoruz. Ve tekrar heryerini yağlıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar ara ara kontrol ederek yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarttığımız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti hertarafına gelecek şekilde döküyoruz.
  7. 3-4 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Vaktiniz varsa 1 gün önceden yaparsanız çok daha leziz oluyor 😉 Üzerini kaymak ve cevizle süsleyebilirsiniz…

Not

Pratik baklava yufkası kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur hemen kurumasadır. Bunun olmaması için yufkanın sadece kullanacağınız kadarını çıkartıp geri kalanını hemen bir bez ile örtmelisiniz. Pratik baklava tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun 😉

CEVAP VER