portakallı havuç çorbası tarifi
portakallı havuç çorbası tarifi

Portakallı Havuç Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Her mevsim mutfağınızın baş tacı olacak  portakallı havuç çorbası tarifiyle bu sefer mutfağınızı şenlendirmeye geldik.Hemen portakallı havuç çorbamızın tarifini sizlerle paylaşalım.

Malzemeler

  • 3 tane havuç
  • 1 adet portakalın suyu
  • 5 bardak su
  • 1  yemek kaşığı  sarı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Biraz tuz

Portakallı Havuç Çorbası Yapılışı

  1. Havuçları soyarak işe başlayalım.Soyduğumuz havuçları rendeleyelim. 1 adet sıkılmış portakal suyunu,5 bardak suyumuzu,rendelediğimiz havuçları ve 1 yemek kaşığı sarı mercimeği tenceremize alalım. Orta ateşte malzemelerimizi pişirmeye başlayalım. Mercimeklerimiz yumuşayınca ocağımızın altını kapatıyoruz.Karışımımızı bir kabın içinde eziyoruz.
  2. Tereyağımızı bir tencerede eritiyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz.Tereyağ ile unu kavuruyoruz. Bu karışımımıza 1 çay kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı nanemizi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Ezdiğimiz karışımı tereyağlı karışımımıza ekliyoruz. Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Çorbamız kaynadıktan sonra yeteri kadar tuz ilave ediyoruz ve sıcacık Portakallı Havuç Çorbamız servise hazır hale geliyor.

Not

Afiyet Olsun

CEVAP VER