portakalli enginar canagi tarifi
portakalli enginar canagi tarifi

Portakallı Enginar Çanağı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Hazır enginarın mevsimi gelmişken pazarlarda manavlarda yerini almışken favori tarifimi sizlerle paylaşmazsam olmazdı 🙂 İşte size nefis Portakallı Enginar Çanağı Tarifi

Malzemeler

  • 4 tane enginar çanağı
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 limon suyu

Portakallı Enginar Çanağı Yapılışı

  1. İlk olarak enginar çanaklarını yıkayıp limonlu suyun içinde bekletiyoruz. Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. portakalın önce suyunu sıkıp sonra kabuklarını rendeliyoruz. Pırasanın üst kabugunu çıkarıp küp küp doğruyoruz ve hepsini az suda haşlıyoruz.
  2. Enginar çanaklarımızıda bir tencereye alıyoruz. Üzerine yarım limon suyunu,portakalın suyunu, tuz, zeytinyağını, yeteri kadar su ve şekeri ilave edip çanaklarımızı haşlıyoruz.
  3. Haşlanan sebzelerimizin fazla suyunu süzüyoruz. servis tabağına enginar çanaklarımızı, üzerine haşlanan sebzelerimizi ve en üstüne de süs olarak dereotlarını koyup servise hazır hale getirebilirsiniz.

Not

Portakallı Enginar Çanağı Tarifini ılık yada soğuk tüketebilirsiniz… Afiyet olsun.

CEVAP VER