Piyaz Tarifi
Piyaz Tarifi

Piyaz Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Geleneksel yemeğimiz kuru fasulye ile yapılan piyaz en çok tercih edilen mezelerden biridir. Bazıları sirkeli sever, bazıları limonlu. Her nasıl olursa olsun piyaz mutfağımızın vazgeçilmez tatlarındandır.

Malzemeler

  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • maydanoz
  • pul biber
  • limon
  • nar ekşisi
  • zeytinyağı
  • tuz

Piyaz Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi 3-4 saat suda beklettikten sonra suyunu süzüp haşlayın. Haşladığınız kuru fasulyeleri derin bir kâseye koyun. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, maydanoz, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuz ilave ederek iyice karıştırın.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER