Pismaniyeli-Muhallebi
pismaniyeli muhallebi tarifi

Pişmaniyeli Muhallebi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Sütlü tatlılardan vazgeçemem diyenler için geleneksel muhallebiye yine geleneksel pişmaniyeyi ekledik… İşte size pişmaniyeli muhallebi tarifi..

Malzemeler

  • 2 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gram labne peyniri
  • Pişmaniye

Pişmaniyeli Muhallebi Yapılışı

  1. Bir tencereye toz şekeri,sütü,unu ve yumrtanın sarısını koyup çırpıyoruz.orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırın.Koyulaştıktan sonra içine vanilyayı ekliyoruz. Ocaktan alıyoruz ve ılıtıyoruz.
  2. Ilıdıktan sonra labne peynirini de ekliyoruz bütün malzemeyi mikserle çırpıyoruz.
  3. En son olarak servis kaselerinizin altına bir miktar pişmaniye koyuyoruz. Üzerine muhallebimizi döküyoruz. En üste de yine biraz pişmaniye koyuyoruz.

Not

Pişmaniyeli muhallebimiz hazırdır. İsterseniz üzerine bir top dondurma yada antep fıstığı, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER