Pişi Tarifi
Pişi Tarifi

Pişi Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

İster misafirleriniz gelince ister de aileniz için her an için uygun olan pişi tarifini vereceğim sizlere. Bir çay ile mükemmel bir lezzeti tattırabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 bardak ılık süt
  • Yarım kilo un
  • Yeteri Kadar tuz
  • Çiçek yağ

Pişi Tarifinin Yapılışı

  1. Sütümüz içine mayamızı koyup eritiyoruz ve unumuzu bir kabın içine alıp sütümüzü yavaşça ilave ediyoruz. Tuzumuzu da ilave edip yoğuruyoruz. Koyu olursa su ilave edip ayarlayabilirsiniz.
  2. Hamurumuzun üstünü kapak yardımıyla kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Daha sonra  hamurumuzdan parçalar koparıp şekil veriyoruz ve yağımız ile kızartıyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER